وبلاگ و کاربرد ان در افغانستان!

ساخت وبلاگ

تحول بزرگ قرن 21 با ایجاد رسانه های انلاین انقلاب بزرگی را در زمینه  اطلاع رسانی خلق کرده است. این رسانه کم کم توانستن که رسانه های سنتی را از میان برداشته و انها را امتن صفحه به حاشیه برانند، و هر لحظه به رشد انها افزوده میشود. رسانه های انلاین یکی از مهمترین ابزار های قدرتمند نوشتاری هست که در کشور های پیشرفته از ان به گونه وسیع استفاده میشود. که از جمله این رسانه های قدرتمند وبلاگ web log هست که توانسته بیشترین کاربرد را در جهان مجازی ازآن خود سازد، در این مقاله قصد برانست تا در مورد وبلاگ و اهمیت وبلاگ منحیث یک رسانه در فضای مجازی با کارکرد و نقش اثرگذار ان در یک جامعه و تاریخچه پیدایش ان در افغانستان را مورد ارزیابی قرار دهیم.

قبل از انکه بالای اهمیت وبلاگ صحبت کنیم باید بدانیم که وبلاگ چیست؟

به نقل از سایت ویکی پیدیا وبلاگ از دو کلمه گرفته شده است web و log که معنای ثبت وقایع روز است.

ولی از دیدگاه برخی از کاربران وبلاگ فضای است بروی صفحات انترنت یا شخصی و یا هم گروهی ، که در آن فرد و یا گروهی  مطالب گوناگونی را بدست نشر می سپارند.

اهمیت وبلاگ در فضای مجازی:

وبلاگ امکانات سریع را جهت  اطلاع دهی و نشر مطالب برای عموم افرادیکه دسترسی به انترنت داشته باشند را در فضای مجازی فراهم می سازد. وبلاگ برخلاف دیگر رسانهای چاپی و تصویر امکان نظر دهی را برای مخاطبان فراهم می سازد و خواننده گان میتوانند در مورد مطالب نشر شده دیگاه های خود را ارائه نمایند. وبلاگ نویسان میتوانند با سهولت هر ان مطلبی که برای دیگرا مفید و جالب هست را با کمترین وقت در دسترس انها قرار دهند و بدون انکه زحمتی را متقابل شوند فقط با هزینه بسیار کمی در امر اطلاع رسانی فعالیت نمایند.

وبلاگ امروزه توانسته که یکی از مهمترین ابزار در عرصه اطلاع دهی در فضای مجازی باشد.

وبلاگ نویسان میتوانند در مطالب خود از عکس ها ویدیو ها و صوت برای جلب توجه مخاطبان  استفاده کنند.

با در نظر داشت چنین مزایا وبلاگ توانست منحیث یک رسانه اجتماعی در میان کاربران جایگاه  خیلی خوبی را کسب کند.

 وبلاگ نویسان میتوانند مطالب گوناگونی را در عرصه های مختلف همچو اطلاع رسانی و آموزشی دهی برای خواننده گان خود ارائه نمایند، ولی این همه امکانات فقط و فقط در فضای مجازی ممکن است، اگر ما دسترسی به انترنت نداشته باشیم دیگر نه وبلاگ ی است و نه خواننده ای .

وبلاگ در افغانستان!

در کشور عزیز ما افغانستان و بلاگ نویسی بر می گردد به یکونیم دهه پیش ، زمانیکه انترنت در افغانستان آمد ، ولی قبل از انکه افغانهای داخل کشور به وبلاگ دسترسی داشته باشند گروهی از وبلاگ نویسان افغان در خارج از کشور مشغول وبلاگ نویسی بودند.

اما بعد از امدن انترنت  در افغانستان وبلاگ نویسی آهسته آهسته در میان هواداران خود حائز اهمیت شده و استفاده از ان همگانی شد،. که بر علاوه از سایت های خارجی سایت های داخلی نیز برای کاربران افغانی امکان استفاده از وبلاگ را فراهم ساختن که از ان جمله میتوان به این سایت ها اشاره کرد.

(ای اف جی بلاگ)-(بلاگ ای اف)-(بلاگ صفر)-(سی 33)-(بلاگ ای اف جی)-(وبلاگ)-(میزبان بلاگ)

نخستین وبلاگ نویسان افغان

اگرچه در مورد اینکه چه کسی نخستین وبلاگ نویس در داخل افغانستان هست روایات متعدد وجود دارد و لی به نقل از بی بی سی فارسی نخستین وبلاگ نویس وحید پیمان بود که در سال 2001 وبلاگ هرات را در پرشین بلاگ ساخته بود و او نخستین وبلاگ نویس داخلی محصوب میشود.

کاربرد و اثرگذاری وبلااگ در جامعه:

در حال حاضر وبلاگ در جوامع اطلاعاتی از جایگاه بالای برخردار است چرا که هر کس میتواند با نشر مطالب متنوع در امر اطلاع رسانی نقش موثر ایفا کند. ولی در خصوص وبلاگ نویسان باید چنین گفت، هر وبلاگ نویس مختص به شخصیت خود مطالبی را در وبلاگ به نشر می رساند.

وبلاگ و سایر رسانه های اجتماعی نقش سازنده را در تحولات یک کشور دارند، اگر کمی برسی کنیم درمیابیم که بزرگترین تحولات در کشور های جهان با استفاده از همان رسانه های اجتماعی صورت گرفته است، که فراخوان مردم در یک نقطه مشخص می شود. و از طریق همین رسانه ها مردم میواتنند نظرات شخصی خود را مبنی بر یک موضوع بیان دارند. و برای زدودن اندیشه های ناپسند با نشر مطالب آموزش دهنده سطح آگاهی جامعه خود را بالا می برند.

 

نتیجه :

با درنظر داشت تمام مزایای و اهمیت وبلاگ در فضای مجازی و منحیث یک رسانه در حال رشد میتوان گفت که این رسانه قدرتمند در دنیای جدید عصر تکنالوژی توانسته هست  تا رسانه های سنتی را از حیطه رقابت دور ساخته و جایش را در بطن ابزار های اطلاع رسانی کسب کند. در حال حاضر این رسانه قدرتمند مورد استفاده کاربران افغانی قرار گرفته ودر حال کسترش هست. یعنی میتوان گفت که با پیدایش شبکه انترنتی در افغانستان این پدیده مورد قبول  و پسند کاربران داخل افغانستان گردید.

از جمله نخستین کاربر آن  روزنامه نگار افغان وحید پیمان بود که نخستین وبلاگ را در پریشن بلاگ ساخت. و تمام فعالیت های ژورنالیستی خویش را از ان طریق به انجام می رسانید.

در مورد اینکه کارکرد و اثرگذاری آن در جامعه چگونه هست باید گفت که خیلی از جامعه ها اطلاعاتی از طریق همین رسانه های انلاین معلومات و اطلاعات بدستآورده خویش را میان یکدیگر شریک می سازند . و همیشه در تلاش ان هستن تا اندیشه های سالم را در جامعه خود حاکم نمایند!

پایان

با احترام عمر "بسیم"

 

 

 

 


سیالی و شریکی میان کاربران فیسبوکی در افغانستان !...
ما را در سایت سیالی و شریکی میان کاربران فیسبوکی در افغانستان ! دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : baseem بازدید : 254 تاريخ : يکشنبه 11 تير 1396 ساعت: 15:05